Zo werkt het

Zo werkt het

  • De verhuurder heeft een kamer over die niet wordt gebruikt, en vindt het fijn als iemand de kamer benut. Mogelijk kan de verhuurder wel wat extra inkomsten gebruiken.
  • De verhuurder beslist samen met De Regenboog Groep wie er (tijdelijk) in de kamer komt wonen. Gedeelde voorkeuren, wensen en verwachtingen, samen met kennismakinggesprekken en huisregels waarborgen een goede match tussen huurder en verhuurder.
  • Na toestemming van woningcorporatie voor deelname aan het project, wordt een huurovereenkomst getekend voor max. 12 maanden. De huurder bouwt geen rechten op.
  • De Regenboog Groep bepaalt aan de hand van een puntensysteem de hoogte van de huur en zit als middelende partij tussen de huurder en verhuurder in, zodat de verhuurder altijd is gegarandeerd van de betaling van de huur. De Regenboog Groep heeft afspraken met de gemeente en uitkeringsinstanties waardoor de verhuurder niet gekort wordt op uitkeringen of toeslagen.
  • Aanmeldingen van huurders worden gescreend. Omdat het aantal kamers gering is, wordt geadviseerd aan huurders om te zoeken in hun eigen netwerk naar een mogelijke kamerverhuurder.
  • Huurders die een verhuurder meebrengen uit hun netwerk, worden aangemeld als duo en kunnen (indien ze voldoen aan de algemene voorwaarden van het project) de huurconstructie via Onder de Pannen opzetten.
  • De huurder zoekt tijdens de huurperiode door naar een structurele woonruimte en heeft de verwachting binnen een jaar hun leven weer redelijk op orde te hebben en niet meer afhankelijk te zijn van een project als Onder de Pannen.
  • Verhuurders met een huurachterstand bij de woningcorporaties kunnen via het fonds “Kleine schuld, grote winst”, hun schuld mogelijk overdragen aan De Regenboog Groep en deze via de huurinkomsten weer inlopen. Klik hier voor meer informatie.
  • Op dit moment is het mogelijk om in de regio Amsterdam, Amstelland, Zaanstad, Haarlem, Haarlemmermeer en Beverwijk  deel te nemen aan het project. In andere plaatsen zijn er helaas (nog) geen afspraken gemaakt met gemeente, uitkering-instanties en woningcorporaties.

Is nog niet alles duidelijk, kijk dan ook even bij: 

veelgestelde vragen

of 

stuur een mail

Contact

Heb je vragen over Onder de Pannen?

Bel ons: 020 53 17 600
Mail ons: onderdepannen@deregenboog.org
Als u interesse heeft in een kamer kunt u dit via de huurderslijst kenbaar maken.

 

Adres:

Droogbak 1d
1013 GE Amsterdam

Onder de Pannen is een onderdeel van De Regenboog Groep.

Wij volgen het privacyreglement van De Regenboog Groep

De Regenboog Groep